23. joulukuuta 2014

Kolme tekijää kauneudessa koskien symmetriaa, keskimääräisyyttä ja sukupuolten erilaista ulkonäköä.

Tuli Google Scholar:sta vastaan nähtävästi opiskelijoiden tekemä tutkimus, jossa on muokattu 27 eri kuvaa ja näytetty niitä 53 henkilölle, joista naisia oli vain 16:sta. Tässä tutkimuksessa voi mielenkiintoisesti tarkastella kuvissa olleiden henkilöiden saamia keskimääräisiä pisteitä kauneudesta viiden ollen korkein mahdollinen. Laitoin kuitenkin merkille, että tutkimus on jokseenkin huonosti tehty, mutta kyllä myös tutkijat itsekin myöntävät tutkimuksessa olevan paljonkin parannettavaa.


28 Eurooppalainen nainen - 2.56 Original - 2.4 Masculine
29 Eurooppalainen mies - 3.09 Original - 2.52 Feminine
30 Aasialainen mies - 2.74 Original - 2.56 Feminine
31 Aasialainen nainen - 3 Original - 2.16 Feminine

Lainauksessa tuodaan esille kuinka kolmen henkilön osalta kasvojen muuttaminen feminiinisemmiksi teki heistä saamien pisteiden perusteella vähemmän kauniita, joka on tutkijoiden mukaan ristiriidassa teorian kanssa kuinka feminiinisiä kasvoja pidetään paremman näköisinä. Kuitenkin aasialaisen naisen osalta voidaan havaita naisen näyttävän kuvassa rumemmalta, eikä edes feminiiniseltä, että en oikein ymmärrä, mitä tutkijat ovat säheltäneet, kun naisella silmät ovat nähtävästi pienentyneet ja leuka suurentunut.

En ole tarkemmin perehtynyt tutkimuksiin miesten kauneudesta tai millaisista miehistä naiset tykkäävät, mutta kyllä miehillä saa olla sopivasti maskuliiniset kasvot kunhan ne eivät ole liian maskuliiniset. Voidaan sanoa, että kuvissa olleet miehet olivat jo valmiiksi riittävän maskuliinisia, joten jos teet miehistä vieläkin feminiinisiä kasvoiltaan ei se välttämättä näytä hyvältä vaan enemmän poikamaiselta. Eurooppalaisen naisen osalta kuitenkin havaittiin alkuperäisten kasvojen olleen parempia verrattuna maskuliinisiin, mutta nähtävästi tutkijat muokkasivat kasvoja hyvin vähän, joka myös näkyy pienimpänä erona pisteissä.
The ratings of image 28 are consistent with current theory that masculine faces are perceived less attractive.

The mean ratings of images 29, 30, 31 are contradictory to current theory. In our survey, feminized faces were rated less attractive than the original images. 29 and 30 are feminized male faces. Since our participants are male dominated, probably males don’t prefer too much feminized male faces. However, the number of participants is not large enough to make any concrete inferences. Analyzing the responses, it is observed that females do prefer feminized face in one case. Dimorphic features are needed to be studied more extensively on a larger audience.

Conclusion

Our experiment verified that more symmetrical and average faces are perceived more attractive than the normal faces. However, our results of feminized faces are inconsistent with current observations of [9] that feminized faces are attractive. This theory itself has many inconsistencies across literature. We hypothesized that probably males don’t prefer too much feminized traits in male faces. However, number of participants in our experiment is not large enough to make this as a conclusive reason. We suggest carrying out this experiment on a larger audience with varied age groups to have better understanding.
Alla sitten kerrotaan näistä kolmesta tekijästä kuinka ihmiset tykkäävät keskimääräisestä ulkonäöstä, kun on tehty useista henkilöistä yhdistelmäkuva, mutta vääristävänä tekijänä tahtoo kuvissa olla ihon tasaisuus ja myös sekin, että kauniin näköisistä tehty yhdistelmäkuva on parempi kuin tavallisista tehty kuva. Tästä tekijästä tulee varmaan monelle mieleen sekarotuiset, mutta heidänkin osalta kauneus riippuu vanhempien ulkonäöstä, eikä sekoitus tee aina kaunista.

Ihmiset tykkäävät tutkimusten perusteella symmetrisistä kasvoista, joka voidaan helposti ymmärtää sillä, että jos nenä tai leuka on vinossa ei henkilö tällöin näytä kauniilta. Tutkimuksissa on kylläkin tuotu esille kuinka pieni epäsymmetria on hyväksyttävää sen perusteella, että jos jaetaan kasvot puoliksi ja tehdään yhden puolen kasvoista yhdistelmä, niin se ei aina näytä hyvältä, mutta kyse taitaa olla osaltaan siitä, ettei ihmiset varmaan näe hyvänä, jos kummallakin puolella kasvoja on samassa kohtaa samanlainen ryppy tai syntymämerkki.

Sukupuolten välillä on myös hyvä olla selviä ulkonäöllisiä eroja koskien varsinkin naisella lantion suurempaa leveyttä verrattuna vyötäröön. Yleisesti tuodaan tutkimuksissa myös esille kuinka silmien tulisi olla suuremmat, leuka ja nenä pieni. Lisäksi pitkillä hiuksilla, meikkaamisella ja pukeutumisella nainen saa entisestään lisättyä ulkonäöllistä eroa miehiin.
Previous studies have been done on how attractiveness judgments give hint about mechanism for detecting special cues to assess an individual’s phenotypic condition. The studies have been done on the following 3 aspects:

Averageness: The hypothesis is that our “beauty detecting mechanism” averages images we see and observe. When we see a face, our mechanism compares that with the average image. The closer the image to that average image, the more attractive we perceive the face. However in [8], they have shown that certain non-average traits can make face more attractive.

Symmetry: In a perfect situation, a human face is supposed to be developed perfectly symmetrical. However, the real world situation isn’t perfect. There are environmental pressures on facial development which tend to increase asymmetry in faces. Therefore, symmetry of a face can be thought of as the ability and fitness of the individual’s genes to allow symmetrical development under environmental pressures. Hence, symmetry may reflect phenotypic quality. In other words, symmetrical faces are perceived to be more attractive than their un-symmetrical counter-parts.

Dimorphic features: Dimorphic features are phenotypic difference between males and females of the same species. Faces can be masculine, feminine depending upon facial features like eyebrow, jaw shape etc. Among other organisms, it is clear that males prefer feminized faces while females prefer masculine. However, the results from [9] suggest that humans (on an average) prefer feminized faces over masculine faces irrespective of the sex. In humans, feminized traits are related to good social behaviors like honesty, trust. On the other hand, masculinized faces are related to behaviors like dishonesty, rudeness, etc. These results are not consistent. There are studies which shows that female tend to prefer masculine faces during fertile phase of their menstrual cycle.
Alla on kolme tutkimuksessa kauneimmaksi valittua naista ja nähtävästi naiset saivat yleisesti parempia pisteitä todennäköisesti osaltaan sen takia, että naisia oli vastaajista vain 16:sta vaikka tutkimuksessa on aina hyvä tarkastella sukupuolten näkemyksiä erillään ja heitä olisi hyvä olla yhtä paljon. Muutenkin tutkimuksessa olisi hyvä kysyä myös eri ikäisiltä ja eri etnisiin ryhmiin kuuluvilta, koska ihmiset näkevät helposti enemmän omaan etniseen ryhmään kuuluvat paremman näköisinä ellei sitten tutkimukseen olla valittu selvästi rumia naisia.

Omastakin mielestä ennen tutkimukseen tarkemmin perehtymättä olivat alla olevat naiset kauneimpien joukossa, jonka takia pitäisi myös tarkastella syitä, että miksi nämä naiset ovat kauneimpia verrattuna muihin. Kun tehdään vertailuja naisista tulisi heistä ottaa samanlaiset kuvat, että jos toinen naisista on meikattu ja toisesta naisesta on otettu selvästi huono kuva, niin vertailu voi tällöin olla typerää.

Näiden kauneimmiksi valittujen naisten osalta tulee ottaa tarkempaan tarkasteluun esim. kasvonpiirteet, ihonväri ja sen tasaisuus. Lisäksi hiustyylillä ja hymyllä voi olla paljonkin vaikutusta, että tutkijoiden tulee olla hyvin tarkkoja näissä vertailuja vääristävissä tekijöissä. Muutenkin voisi olla järkevää tarkastella vain muutamien henkilöiden kauneutta tekemällä kasvoihin yksittäisiä tai monia muutoksia koskien vaikka leuan, silmien ja nenän kokoa.




Lähde