30. huhtikuuta 2015

Samankaltaisuus parinvalinnassa, keskimääräinen ulkonäkö ja lapsettomuushoidot

Clay Gibson on nähtävästi tekemässä tutkimusta siitä, että tykkäävätkö ihmiset enemmän ulkonäöltään samankaltaisista. Nykypäivänä usein puhutaan siitä kuinka erilaisuus viehättää ja tästä syystä ihmisillä on suurikin halu muodostaa monietnisiä tai monirotuisia parisuhteita.

Tutkimusten perusteella tämä ei pidä täysin paikkaansa vaan ihmiset näyttävät tykkäävän enemmän myös ulkonäöltään samankaltaisista, joka sitten aiheuttaa joidenkin tutkijoiden keskuudessa pohdintaa, että miksi ihmiset eivät muodosta riittävän paljon sekarotuisia parisuhteita. Onhan tässä tietenkin muita syitä, jotka osaltaan rajoittavat sekarotuisia parisuhteita, koska esim. niihin taidetaan kuitenkin salaa suhtautua kielteisesti vaikkei sitä moni kehtaa myöntääkään.

Tämä ei kuitenkaan poista sitä, etteikö ihmisillä kuitenkin olisi yleisemmin halu saada vaikka samannäköisiä jälkeläisiä, joka ei tietenkään onnistu sekarotuisessa parisuhteessa ja tämä halu näkyy myös hedelmättömyyshoidoissa kuinka yleensä halutaan samaan rotuun tai etniseen ryhmään kuuluvien munasoluja ja siittiöitä, jos tätä halua ei olisi, niin silloin tutkimuksissa kerrottaisiin kuinka valkoiset naiset synnyttävät yleensä mustien miesten siittiöillä mulatteja.

Facial resemblance can be an important cue to kinship, and one that alters our perceptions of attractiveness. In previous studies, facial self-resemblance was found to increase attractiveness judgments of same-sex faces more than other-sex faces. We plan to test this hypothesis with homosexual and heterosexual individuals to further understand the evolutionary pressures that create this effect. 
Lähde

Saksalaisessa yliopistossa on myös tutkittu kauneutta, että pitäisi katsoa löytyisikö lisää uusia tutkimuksia saksankielellä. Alla voi havaita hämmästyttävän hyvin tehdyt yhdistelmäkuvat. Nämä keskimääräiset kuvat ihmisten kasvoista ovat kyllä mielenkiintoisia kuinka ne yleensä näyttävät paremmilta kuin yksittäisten ihmisten kuvat.

Yksi selitys tälle on tasaisempi ihonväri, mutta toisaalta se kertoo myös siitä kuinka keskimääräinen ulkonäkö miellyttää aivoja, mutta onhan kauneudessa myös muista tekijöistä kyse, kuten esim. naisella feminiinisestä ulkonäöstä esim. pieni leuka ja pieni nenä.

Kuitenkin alla kerrotaan kuinka kauniin näköisistä tehdyt yhdistelmäkuvat ovat paremman näköisiä ja tämä tietenkin kertoo näistä muista tekijöistä kauneuden kannalta. Jos teet yhdistelmäkuvan gorillasta ja naisesta, niin ei se varmasti näytä yhtä kauniilta kuin kahdesta kauniista naisesta tehty kuva.

This means: Average faces are attractive, but not all of them. It is crucial which faces are used to compute an average face. Composites made from unattractive faces remain rather unattractive and average faces from attractive faces remain attractive. This clearly contradicts the averageness hypothesis, which holds that merely the number of faces contained in a composite alone accounts for the attractiveness ratings.
Surprisingly, especially male faces benefit from being blended together with respect to their attractiveness. This does not support older findings that found positive effects only for women. Bad image quality of the faces, especially blurred contours, may be the cause for it. 
Why are the resulting average faces generally beautiful? One reason might be the fact that by calculating average proportions unpleasant asymmetries and irregularities become levelled out. Moreover, by blending together several faces wrinkles and pimples gradually disappear. As a consequence, the skin looks younger and perfectly smooth. 
Lähde
More attractive facial features include youthfulness, unblemished skin, symmetry, a facial configuration that is close to the population average, and femininity in women or masculinity in men, with smaller chins, higher eyebrows, and smaller noses being some of the features that are more feminine/less masculine. 
Similarly, more feminine, higher-pitched voices are more attractive in women and more masculine, lower-pitched voices are more attractive in men (Collins, 2000; Puts, Barndt, Welling, Dawood, & Burriss, 2011). In the case of bodies, features that increase attractiveness include a more sex-typical waist-to-hip ratio—narrower waist than hips for women but not for men—as well as a physique that is not emaciated or grossly obese. 
Negative reactions to obesity are present from a young age. For example, a classic study found that when children were asked to rank-order their preferences for children with various disabilities who were depicted in pictures, the overweight child was ranked the lowest, even lower than a child who was missing a hand, one who was seated in a wheelchair, and one with a facial scar (Richardson, Goodman, Hastorf, & Dornbusch, 1961).
Lähde


Lähde

Israelilaisessa yliopistossa on tutkittu kauneutta yrittämällä luoda ohjelma, joka tekee kasvoista kauniimman näköisen ja siinä on nähtävästi onnistuttu, koska alimmassa kuvassa näkyy uusi ulkonäkö.

Näitä naisia katsoessa voi tarkemmin pohtia, että millaisia muutoksia pitäisi vielä tehdä, jotta tykkää enemmän naisen ulkonäöstä. Pitäisikö silmien olla suuremmat tai näyttävämmät. Miten sitten on nenän ja leuan koon osalta, että tekisikö vielä pienemmäksi vai näetkö naisella kauniina aikuisemman ulkonäön.

Jos sitä tykkää enemmän aasialaisista naisista, niin silloin näiden naisten kasvoja tulisi tehdä matalammaksi ja varmaan kuvankäsittelyohjelmassa riittää, kun venyttää vielä kasvoja vähän sivuilta, koska itäaasialaisilla tahtoo olla yleisemmin leveämmät tai pyöreämmät kasvot.


Lähde


Lähde


Lähde

Ylempänä oli vähän juttua sekarotuisista parisuhteista ja ulkonäöstä, niin alla olevan linkin kautta pääsee lukemaan tutkimusta, jossa on kysytty mustilta ja valkoisilta miehiltä mielipidettä mustien ja valkoisten naisten ulkonäöstä, mutta naisista on myös tehty mulattimaisia yhdistelmäkuvia ja erikoisesti miehet eivät ole niistä yhtä paljon tykänneet.

Olen tästä tutkimuksesta nähnyt yhteenvedon jo kauan sitten, mutta en ole päässyt itse tutkimusta tarkemmin lukemaan. Tällaisista yksittäisistä tutkimuksista ei pidä tehdä yleistyksiä, mutta valkoisten miesten vähempi kiinnostus mustia naisia kohtaan vastaa muiden tutkimusten tuloksia ja tilastoja,

Mustien miesten tykkääminen enemmän mustan näköisistä naisista ei täysin vastaa tutkimuksia, jos ajatellaan esim. ihonväriä, mutta tässä tutkimuksessa olleet miehet ovat voineet vaan tykätä enemmän aidommasta ulkonäöstä, kun taas nämä yhdistelmäkuvat ovat olleet enemmän omituisen näköisiä.

Findings revealed that African American men found the 100% African American face attractive (and more positive in other respects), with decreasing evaluations for the 75%, 50% and 25% African American faces. African American men evaluated the 100% Caucasian face more positively than the mixed race faces. 
White men, in contrast, viewed the 100% African American face as least attractive (and least favorable in other respects), and the Caucasian face most attractive (and favorable). Findings were discussed in terms of the significance for stereotyping, attractiveness, race relations, and future research.
[...] 
Attractiveness has been said to be in accordance with an individual’s personal preference (Langlois et al., 2000). For instance, “Don’t judge a book by its cover” and “Beauty is in the eye of the beholder”, may have been clichés when attempting to provide a moral compass in child rearing or in regard to cultural sensitivity and training. 
However, empirical research has not supported these morality codes (Fink & Penton-Voak, 2002; Grammer & Thornhill, 1994; Jones, 1995; Langlois & Roggman, 1990; Langlois, Roggman, & Musselman, 1994; Rhodes & Tremewan, 1996; Valentine, Darling, & Donnelly, 2004; Wade 2000, 2003).
[...] 
Another possible answer could have been that African American males did not prefer the African American facial average because African American men adopted the belief that light skin is beautiful (Cunningham et al., 1995; Crivens, 2000; Hill, 2002; Maddox & Chase, 2004; Maddox & Gray, 2002; Parmer, Arnold, & Natt, 2004). 
Parmer and colleagues (2004) examined physical attractiveness and its relation to internalized oppression with African Americans. The researchers gathered data in regard to the participants’ choices on facial features, skin tone, hair type, and body size. The results signified that except for body type, African American participants preferred more traditional Caucasian appearance based cues (i.e., facial features, light skin, and straight hair).
Lähde

Yllä olevaan tutkimukseen liittyen tuli vielä mieleen, että siinä olisi pitänyt kysyä myös muilta miehiltä, kuten aasialaisilta miehiltä mielipidettä ja arvostella myös aasialaisten naisten ulkonäköä.

Tuossa tutkimuksessa tutkija pohdiskeli mielenkiintoisesti syitä mustien ja valkoisten miesten käyttäytymiseen, mutta tilastojen perusteella valkoiset miehet näyttävät myös paljonkin tykkäävän aasialaisista naisista, joten tätä olisi myös voinut tutkia ja pohtia syitä siihen.

Yhdysvalloissa on perinteisesti yleensä tutkittu valkoisten ja mustien eroja, mutta tutkijoiden täytyy kasvavassa määrin huomioida myös muut ihmisryhmät, kuten aasialaiset ja latinot. Tämä tekee sitten tutkimuksista vaikeampia, koska tutkija ei aina voi antaa yksinkertaista selitystä eroille, jos vaikka latinoilla ja aasialaisilla menee koulussa paremmin kuin mustilla tai aasialaiset ja latinot ovat terveempiä kuin mustat.

Ylempänä toin esille hedelmättömyyshoidot, niin katselin taas Google:lla, että löytyisikö jotain mielenkiintoista. Esimerkiksi hakusanalla ivf clinic voi katsella monissa maissa olevia klinikoita ja niissä olevia palveluita ja hinnastoja. Nähtävästi Meksikossa saa puoleen hintaan hoidot verrattuna Yhdysvaltoihin.

En ole verrannut hintoja, mutta kaipa lähes samallainen tilanne on monessa Itä-Euroopan maassa, joissa on myös paljon klinikoita ja niissä tiettävästi käytetään paikallisten naisten munasoluja, joista on kysyntää, koska muista Euroopan maista kotoisin olevat haluavat samannäköisiä lapsia.

Tutkijat näyttävät jossain määrin kritisoivan tätä, että sukusoluja luokitellaan esim. rodun, etnisyyden, koulutuksen, pituuden, silmien värin ja monen muun perusteella. Epäselvää on, että pitäisikö tutkijoiden mielestä sitten sukusolut arpoa, että valkoinen perhe voisi saada vaikka mustan miehen siittöitä.

Nämä kritiikit ovat tietenkin yksittäisten tutkijoiden näkemyksiä, että ei niillä ole suurta merkitystä, jos kuitenkin ihmisille ei nähtävästi vain eurooppalaisille tai valkoisille vaan myös muille on tärkeää saada samannäköisiä lapsia.

Onhan tässä muutakin kritiikkiä ollut kuinka köyhissä Euroopan maissa asuvia naisia voidaan käyttää hyväkseen maksamalla heille muutaman kuukauden palkan verran suuresta määrästä munasoluja, jotka ovat todellisuudessa arvoltaan, jos en väärin muista kymmeniä tuhansia euroja.

Tätä muistaakseni kerrottiin jonkun israelilaisen klinikan tehneen, koska Israelissa on suurta kysyntää eurooppalaisten munasoluille. Lisäksi munasolun luovutukseen liittyy riskejä luovuttajan muuttumisesta itse hedelmättömäksi, mutta tietääkseni usein munasoluja otetaan mielellään nuorilta lapsia jo synnyttäneiltä naisilta.

Tämä on myös kallista puuhaa, että nuorena lastenhankinta olisi kaikkein järkevintä, mutta tänä päivänä länsimaissa nähdään tärkeänä koulutus ja työura, joka sitten uhkaavasti siirtää lastenhankintaa yli 30-vuoteen, jolloin naisilla on jo lähtenyt hedelmällisyys nopeaan laskuun samalla kehitysvammaisen lapsen saamisen todennäköisyyden kasvaessa.

Rahaan liittyen tutkijat ovat kritisoineen kuinka hedelmättömyyshoidot ovat enemmän valkoisille kohdistettuja, joka näkyy sivuilla olevissa kuvissa esim. valkoisista vauvoista ja äideistä, mutta eipä sille paljoa voi, jos valkoisilla on enemmän varaa näihin hoitoihin. Tämä aiheuttaa myös sen, että mustilla ja muilla on vaikeampaa saada omaan rotuun kuuluvien sukusoluja, koska niille ei ole samallaista kysyntää.

Toisaalta osa tutkijoista on sitä mieltä, että näitä sukusoluja ei saisi rahalla myydä tai ei ainakaan suurella summalla. Pitäisi tähän tarkemmin perehtyä, mutta raha on kuitenkin yksi keino houkutella luovuttajia ja jos joku miljonääri on valmis maksamaan naiselle munasolusta 10 000 euroa, niin maksakoot, miksi se pitäisi esim. lailla estää?

Joka tapauksessa nämä hedelmättömyyshoidot nyt mahdollistavat iäkkäämmän uranaisen mahdollisuuden saada lapsia, eikä seulonnan takia vammaisen lapsen saaminen yhtä paljon uhkaa, mutta kaipa tulevaisuudessa myös köyhemmät voivat näitä palveluita enemmän käyttää, jos vaikka lääkkeiden hinnat halpenevat.
NEW! All-inclusive surrogacy packages for couples and single intended parents:
Prague - EUR 45.000, Moscow - EUR 35.000, Kyiv - EUR 25.000. Ask for more info.
Lähde - Sijaissynnytys
Sperm and egg donation has opened countless doors for alternative family formation. Yet how are we to reconcile the empowering potential of assisted reproductive technologies (AR'l's) with the marketing and compensation practices of the highly profitable sperm and egg donation industry? 
This powerful industry is seemingly everywhere; billboards on highways scream: “Earn 38,000. Become an Egg Donor!” In college newspapers, industry advertisers seek sperm and egg donors with promises of income for cash-strapped students, their ads promising higher rates of reward for lvy League students. 
Sperm and egg bank marketing practices perpetuate idealized norms of masculinity and femininity intertwined with stratified norms of race and class. Sperm is hawked on websites with reference to attributes of masculinity, class, and race: the “tall, strapping handsome donor with a PhD and of English/Irish heritage” is a “best seller.”
Lähde
Race is important to many prospective parents. White donors are in greater demand than donors of any other race, and black donors are especially underrepresented among Cryobank’s inventory. There are seven black donors among the 312 in Cryobank’s April-May-June 2009 Donor Catalog, meaning blacks comprise approximately two percent of the donor pool, compared with 13.5% of blacks in the general population. 
This racial disparity among sperm donors reflects, in large part, the higher proportion of whites among those who use assisted reproduction, and the common desire among these parents to have a child (and thus a donor) who more closely resembles their own (racially phenotypic) features.
Lähde
For many women. the realization that they will not be genetically connected to their child is frequently psychologically distressing. Regardless of the choice, advantages always need to be weighed against the psychological complexity of using this path towards pregnancy since it may also create interpersonal relationship issues when boundaries become this diffuse. 
The ASRM endorses a number of eligibility criteria for an egg donor: age 21-34 with an excellent medical. gynecological. and genetic history (Pfeifer et al., 2013c). The issue of physical traits. i.e.. hair color, eye color, or stature, becomes critically important as women try to recreate the feeling of genetic connection through outward appearance. A selected donor must undergo a medical and genetic screening as well as an in-depth psychological evaluation. Once all screening is completed and the legal contracts are ready, the fertility treatment can begin. The compensation for the donor can vary anywhere from $5,000 to more than $10,000.
Lähde
In 1997, a science fiction film titled Gattaca premiered in U.S. theaters, depicting a society sometime in the not-so-distant future in which people are crafted for and judged by the quality of their genetic material. Unhealthy genetic predispositions to conditions such as heart disease and mood disorders are neatly avoided through the careful selection and manipulation of embryos well before pregnancy. “I have taken the liberty of eradicating any potentially prejudicial conditions,” explains a genetic counselor to a couple onscreen. “Premature baldness, myopia, alcoholism and addictive susceptibility, propensity for violence, obesity, etcetera.” 
[...] 
Indeed, as one panelist said at a 2011 gathering of leading embryo genetics pioneers [1], “As far as I am concerned, Gattaca is here.”
Lähde

Tähän väliin taas kuvia SoYoung sivustolta. Alla voi havaita nätit kasvot omaavan naisen meikanneen toisen silmänsä suuremman näköiseksi, jossa olettaisin naisen käyttäneen myös silmäluomiteippiä. Vaikka tutkimuksissa usein kerrotaan kuinka silmien tulisi naisella olla suuremmat verrattuna mieheen, niin eipä nähdäkseni niiden silmien tarvitse aasialaisilla olla samalla tavalla suuria kuin eurooppalaisilla johtuen kasvoista.

Tästä huolimatta aasialaisilla esiintyy suurtakin halua omata huomattavan suuret tai vähän suuremmat silmät, mutta näkemäni perusteella pienet silmät ovat myös nättejä aasialaisilla naisilla, joten eipä tässä aasialaisten naisten pitäisi liialti ulkonäköään muutella.

Toisaalta ihmiset tykkäävät katsella näyttäviä silmiä ja jos silmät ovat tosi pienet, niin siitä ei välttämättä moni tykkää ja onhan myös aasialaisilla silmän muotoa, joka voi näyttää vihaiselta tai väsyneeltä, joten nämä ainakin ovat kauneuden kannalta kielteisiä.


Lähde

Vertailuna yllä olevaan naiseen eurooppalainen nainen. Monilla aasialaisilla omituinen halu omata enemmän alla olevaa ulkonäköä vaikka aasialaiset matalat kasvot ovat myös kauniit, että se on myös jokaisen omaa naismakua kummasta ulkonäöstä enemmän tykkää.


Lähde


Lähde


Lähde


Lähde


Lähde

Shanghai:ssa nähtävästi järjestetään kauneusmessut, mutta miksi kuvassa ei ole aasialaista naista.


Lähde


Lähde


Lähde


Lähde


Lähde


Lähde



En ole tässä jaksanut paljoakaan kommentoida yllä olevia kuvia kunhan vaan keräilen kaikenlaisia kuvia kauniin näköisistä naisista, mutta näitä monia kuvia katsoessa laittaa epäilemään monen näistä naisista käyneen nenäleikkauksessa ja tiedä mitä muuta ovat tehneet.